Fra hesteskræk til ponymor – Matilde Lilje

Pia og Matilde: ”Vi vil gerne være ambassadører for Ponymor.dk, da vi synes det er et supergodt koncept, som vi selv kunne have haft gavn af, da vi overvejede at købe en pony.”

Da de kiggede efter pony til Matilde var det et krav, at den udover at være sød og rar, have kapacitet til at kunne gå nogle stævner også havde en god størrelse. Ikke bare nu, men også om 3 år. Både Pia og Matilde har selv oplevet andre, der har fået en pony, der hurtigt blev for lille – og det ville de ikke risikere. 

Pias bedste råd til kommende ponyforældre er, at de skal få noget rådgivning fx. hos Ponymor.dk eller hos én fagperson, som de stoler på. Derudover skal man gøre sig grundige overvejelser omkring økonomi og tid der skal sættes af til at bruge hos ponyen. 

Ambassadørrytter Matilde Lilje 11 år gammel, og hendes mor Pia Ege, har startet helt fra begyndelsen hvad heste og ridning angår – og næsten længere tilbage end det: Pia havde hesteskræk!

Matilde deltog i en sommerferieaktivitet på den lokale rideskole, og blev helt vild med heste.

Mor Pia var til gengæld decideret hundeangst for heste, og syntes de var nogle kæmpe store dyr, med alt for hurtige bevægelser.

Ponymor.dk professionel rådgivning før ponykøb ambassadør Matilde Lilje
Matilde med sin mor Pia og pony Geo

Det til trods fik Matilde, som dengang var 6 år overtalt sin mor til, at hun måtte gå til ridning, og 3 ½ år senere til, at hun måtte få part på en pony.

Som forældre er man naturligvis nødt til at bakke op om, og hjælpe barnet med dets interesser. At Matildes store interesse skulle blive heste, var ikke just drømmescenariet for Pia.

Mor Pia begyndte selv til ridning

Efter at have været med i stalden og på ridebanen, og langsomt overvundet sin hesteskræk, begyndte Pia selv at gå til ridning, for: ”Det så jo så nemt ud, og jeg forstod ikke, hvorfor Matilde ikke bare gjorde som ridelæren sagde.”

Efter at have fået rideundervisning i  ¾ år kan Pia fuldt ud forstå, hvorfor det af og til ikke helt ser ud, som ridelæren beder Matilde om, for: ”Ridning er enormt udfordrende for både balance og koordination, når man sidder på et stort dyr, med dets egen vilje.”

Matilde fik sin pony Geo i marts i år, og han er blevet godt modtaget i hele familien. Matilde får undervisning i både dressur og spring, og vil gerne ride nogle stævner på Geo.

Du kan følge Matilde på instagram: matilde_lillie