Heste og ridning er sundt for dit barn for dit barn. 9 fordele ved at have en hest

0
17920
hest-heste- ridning- pony
Heste og ponyer lever i nuet. De har ikke samme evne til at "gruble over ting", som vi mennesker. De er bare til stede i nuet. Hele tiden.

Heste og ridning er sundt for dit barn for dit barn. 9 fordele ved at have en hest

Er du forælder til et barn, der brændende ønsker sig en hest?

Og er du i tvivl om, hvorvidt det er godt for dit barn at gå til ridning?

Så læs videre, for jeg kan afsløre, at det giver nogle rigtig gode kompetencer at lade børn ride.
Måske er du så heldig (eller uheldig) at dit barn plager om at få lov til at få sin egen hest? I så fald er det vigtigt, at barnet først lærer at ride og håndtere en hest  (eller pony – du kan læse mere om forskellen på en hest og en pony her).

 

hest-heste-ridning-pony
Mange børn drømmer om at få deres egen hest. Det er ikke så dum en idé, da det giver dem mange kompetencer de ikke kan få andre steder.

Ved at få rideundervisning elimineres risikoen for ulykker og uheldige oplevelser. Nå, men tilbage til dette blogindlægs emne, nemlig, hvor sundt det er for børn at gå til ridning.

 

Ved at lade dit barn gå til ridning eller have en hest åbner du op for muligheder for at dit barn får:

  1.  masser af frisk luft
  2. socialt samvær
  3. respekt for mennesker og dyr
  4. erfaring i at tage ansvar for sine handlinger
  5. mere motion
  6. en bedre kropsbevidsthed
  7. erfaring i håndtere følelser
  8. lyst til at lave egne målsætninger og realisere dem
  9. livslange venskaber.

 

Heste er ikke farligere end hunde

Der er mange fordele for børn ved at omgås de store dyr. Noget jeg har hørt fra rigtig mange forældre er, at de udtaler, at hestene giver deres børn nogle kompetencer, som de ikke kunne have fået andre steder.

Mange forældre er bange for heste, og det er absolut også fair, da heste er store og flugtdyr. Men ved at få undervisning i, hvordan dyrene opfører sig elimineres risikoerne, så ridning ikke er mere farligt for børn, end at have en hund.

Det er fantastisk givende for både børn og voksne at være i nuet en gang i mellem. Det mærker man for alvor, når man har sin gang i stalden.

 

hest-heste- ridning- pony
Heste og ponyer lever i nuet. De har ikke samme evne til at “gruble over ting”, som vi mennesker. De er bare til stede i nuet. Hele tiden.

Heste er mestre i at være i nuet

Heste er mestre i at være i nuet og kommunikere ved hjælp af kropssprog. Hvis man sætter sig ind i, hvordan dyrene reagerer i pressede situationer, så er det ligeså lidt farligt at heste er flugtdyr, som at en hund er et rovdyr. Til gengæld er det en stor og meget givende oplevelse for rigtig mange børn, at bruge tid på at nusse hestemuler. De møder en firbenet kammerat der ikke kommer med en masse ord og forventninger, som barnet ikke forstår.

 

Måske har du læst min ambassadør Mette Vejlgård udtale sig om, hvad hun synes hendes datter Marie har fået ud af at have part på en pony? Hvis ikke kan du gøre det her: https://www.ponymor.dk/ambassadoerer/pony-giver-kompetencer/

 

Selvom du måske ikke lige er klar til at sidde og lede efter “heste til salg dba”, så gør en ridetime eller to i ugen altså også rigtig meget godt for dit barn. Det er altså ikke nødvendigt at lægge ud med at købe sin egen hest eller pony, hvis dit barn vil lære at ride 🙂