Undgå at lave et fejlkøb trods hesteerfaring! – Karolina Engmann

Ambassadører Gitte og Karolina Engmann: Undgå fejlkøb og få glæden ved at have pony med det samme!

Gitte og Karolina ville gerne være ambassadører for Ponymor.dk, da de gerne vil hjælpe andre til, at undgå at lave de samme fejl omkring første ponykøb, som de selv gjorde.

Frustrerende ponykøb

Gitte har selv redet på skovturshold da hun var barn. Nu er hun mor til Karolina, der er “bidt af en gal hest”.

Gittes hesterfaring til trods, så lavede de nogle fejl i forbindelse med købet af deres første pony: Den blev købt et sted, hvor der ikke var optimale forhold til at prøve den af, men de fik lov at have den på prøve en måned. Da ponyen kom hjem, viste det sig, at den var et rigtigt dårligt match til Karolina, der dengang kun var 11 år gammel. Ponyen var meget uerfaren, og det var Karolina også – og Gitte var ked af, at hun ikke at have tilstrækkelig erfaring til at kunne hjælpe optimalt.

Ponyen blev returneret til en ret modvillig sælger, og situationen var frustrerende.

Tag tiden til at træffe det rette valg

Klog af skade, var Gitte og Karolina nu opmærksomme på, at tage sig tiden, til at vælge den rette pony, og Karolina lånte en sød erfaren pony i en periode, så hun både kunne få selvtilliden tilbage og have tiden til at finde den rette pony. Nu har Karolina ponyen Kaiser der er en glad og øvelsesstærk pony på dressurbanen, men bestemt også viser talent for mounted games og springning.

Ponymor.dk ambassadørKarolina Engmann
Karolina Engmann på hendes pony Kaiser

Om Gitte og Karolina

Karolinas mor Gitte har selv en smule hesteerfaring. Da hun var barn gik hun til ridning på et skovturshold, men har ikke siden haft med heste at gøre, indtil Karolina i en alder af 8 år startede med at gå til ridning en gang i ugen. Da Karolina var 10 år gammel fik hun undervisning i både dressur og ponygames, og da hun var 11 år gammel, fik hun overbevist sin mor Gitte om, at et ponykøb var en god idé.

Karolina er nu 14 år gammel og bruger al hendes fritid i stalden. Her rider hun på Kaiser, hygger med veninderne, og er aktiv i ungdomsudvalget i rideklubben. I Juni måned 2017 blev hun, sammen med 3 andre på et hold, Danmarksmester i ponygames. Fremover vil hun dog bruge mere tid på at ride dressur.

Følg Karolina på instagram: karo_and_kaiser