Hvad er Hest og Rytter?

0
2227
hest og rytter - herning horseshow -dansk varmblod hingstekåring
Fra Lorenzos fantastiske indslag ved gallashowet lørdag aften! Foto. Ponymor.dk

Hvad er Hest og Rytter ? Når det at “skulle til Herning” får en særlig betydning.

Måske har du hørt fra (andre) heste interesserede, at de skal til “Hest og Rytter” eller “til Herning”? Hvis du har, så kan du godt regne med, at de ikke tager til Herning bare for at se på byen….

Ikke fordi at Herning som handelsby ikke er noget særligt. Der er faktisk nogle gode specialbutikker i gågaden. Ej at forglemme Herning centret. Og Heart kunstmuseum er da også et besøg værd.

Men det, der er “Herning” for en heste interesseret, er helt klart dagene i Marts hvor Dansk Varmblod afholder deres årlige hingstekåring!

Hingstekåringen har været afholdt i Herning i 39 år. Til at starte med var det bare i én hal, og uden nogen messe. Gallashowet var udelukkende med varmblodsheste og musikken kom fra en kasettebåndoptager. Den der har været på messen i år vil vide, at der er sket RIGTIG meget siden da!

Jeg har lavet en video med en messerundtur, så du kan få et indtryk af, hvad “Herning” er for en hesteelsker:

 

 

Det centrale for alle der er interesserede i Dansk Varmblodsavl , er selvfølgelig stadig at se, hvilke hingste der bliver kåret. Men derudover er der bare rigtig meget andet at se!

 

Hvad vil du se?

Der er mange muligheder for at shoppe, blive underholdt og se heste på mange måder:

  • Hest og Rytter messen (Torsdag til og med søndag – kræver kun almindelig entrébillet)
  • Internationale konkurrence klasser i både spring og dressur (gratis at se i hal M og hal E. Forskelligt program alle dage)
  • Clinics/hesteforedrag (torsdag aften mod betaling. Fredag-Søndag var det gratis)
  • Hingstekåring (starter “uofficielt” onsdag og afsluttes søndag. En del foregår i Boxen der kræver særskilt billet.)
  • Gallashow (På særskilt billet i Boxen fredag og lørdag)

 

Sådan forbereder du dig til messen

Med over 60.000 besøgende i år, fordelt over 4 dage, så er det altså en ret velbesøgt messe. Derfor kan det give god mening at lave en plan over, hvad man vil have ud af sit besøg.

hest og rytter - herning horseshow -dansk varmblod hingstekåring
Fra Lorenzos fantastiske indslag ved gallashowet lørdag aften!
Foto. Ponymor.dk

Hvis du er en lille smule strategisk og gerne vil have lidt luft omkring dig, så kan jeg anbefale at besøge messen torsdag, fredag (bedst først på dagen) eller søndag.

Søndag kan der godt være lidt stemning af “opbrud”, men når det så er sagt, så er der generelt færre besøgende, og bedre muligheder for at handle lidt om prisen, hvis man vil shoppe. Hvis du mangler noget specifikt, er udbuddet dog størst, når messen åbner torsdag morgen. Lørdag er generelt dagen med flest besøgende, og i år var det ingen undtagelse. Hallerne var tætproppede!

Afhængig af, hvad du vil se, udover messen, er det altså meget klogt at nærstudere programmet, før der bestilles billetter!

Det hele er samlet her: Herning horseshow

 

Praktisk info

Personligt kan jeg godt lide at spise en masse sundt og grønt. Mulighederne for hurtig mad er desværre lidt begrænset mere eller mindre til sandwich, burgere, pølser, pommes frites og sushi. Og så vafler – hvis man kan kalde det mad 🙂

Pris for en flaske vand var 20 kr og pommes frites 30 kr. Jeg fik også en (speciallavet) lille portion salat til den nette sum af 65 kr.

Hvis du gerne vil spare et sted, vil jeg anbefale dig at smøre en god madpakke, som du kan spise i mens der kigges på heste – fx i hal E eller hal M. Der er desværre ingen skabe med lås i messecentret, men der er en garderobe, hvor man kan få opbevaret sine ting mod betaling.